Dineren in Ferro Dome bij Conny Janssen

None

Ze zijn intussen knap legendarisch, de voorstellingen op locatie van het Rotterdamse gezelschap Conny Janssen danst. Over Mirror Mirror, dat al weer twee jaar geleden te zien was in de Onderzeebootloods op het RDM-terrein gaat het nu in de stad nóg, en dat zal vanaf volgende week ook ongetwijfeld het geval zijn wanneer in de Ferro Dome de productie Courage in première gaat. Liefhebbers van Conny Janssen danst komen niet alleen op de dans zelf en de tot de verbeelding sprekende speelvloer af, maar eveneens op het diner dat ook ditmaal aan de reeks opvoeringen voorafgaat.

Dat diner wordt in de bijna een eeuw oude gashouder aan de Keileweg verzorgd door Manuela Goncalves Tavares (38) in de Rotterdamse catering- en restaurantwereld bepaald geen onbekende. Ze begon ooit als leerlinge van het Zomerhofcollege in de keuken van De Engel van Herman den Blijker en werkte daarna onder andere bij grandcafé Loos, La Stanza, De Unie, restaurant Kip, Open en De Eendracht. In chef Pepijn Schmeink van laatstgenoemd restaurant vond ze tot dusver haar beste leermeester: „Die is echt supergoed en altijd bezig met nieuwe dingen. Elke keer dat je bij hem eet, weet hij je te verbazen.”

Manuela Goncalves Tavares is dankzij haar uitgebreide horeca-cv en cateringopdrachten vertrouwd met elke kookstijl, maar heeft mede door haar Kaapverdiaanse herkomst een naam op te houden als specialist in de Caribische keuken. Bezoekers van haar tijdelijke restaurant in de Ferro Dome zullen wat van die roots proeven. De pop-up van haar ‘Spice Manu Factory’ wordt ‘sprookjesachtig’ en is compleet met tuin en fontein ingericht door Gaby Vinig en Jeroen Dijkstra van de Soda Club. Er is elke avond plaats voor honderd gasten. De diners starten om 18.00 uur (op zondagen op 16.30 uur; na afloop van de voorstelling) en bestaan uit een driegangenmenu van 25 euro.

Courage wordt ‘in alle opzichten een totaalbeleving’, belooft Conny Janssen danst.

Kaartjes kosten 37,50 euro, en tien euro minder voor houders van diverse kortingspassen en op de twee try outs (16 en 17 juni). De voorstelling is tot en met 10 juli in de Ferro Dome te zien. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Rotterdamse Schouwburg.

    • Wim de Jong