De kast van Tygo Gernandt staat vol met sneakers en opvallende jasjes

Bij een kijkje in de kledingkast van Tygo Gernandt komen vooral sneakers naar boven. En bijzondere pakken. “Als ik een pak aantrek, wil ik een statement maken.”


Onder de “strakke broekies van tegenwoordig” draagt acteur Tygo Gernandt graag halfhoge sneakers. Hij houdt van schoenen, in zijn inloopkast staan ongeveer veertig paar. “Ook een stel nogal vreemd uitziende nep-Uggs van Pamela Anderson. Toen ik haar voor een tv-programma opzocht, ging ze haar eigen schoenenmerk promoten.”

Gernandt is groot fan van denim. Bijzondere jasjes en overhemden koopt hij bij Sprmrkt op de Rozengracht in Amsterdam. “Ik hou van raar, een revers dat schuin wegloopt of een gekke print.” Van Chinese, Japanse of Russische ontwerpers.

Een statement maken

Je ziet Gernandt niet snel in een standaard pak. “In mijn jeugd stoorde het me al dat vrouwen bij nette gelegenheden de keus hebben uit pakken én jurken en mannen alleen maar uit een pak. Als ik een pak aantrek, wil ik een statement maken.”

    • Carlijn Vis