Nieuwe topman bij Zeeuws energiebedrijf Delta

Gerard Uytdewilligen.
Gerard Uytdewilligen. Foto Delta

Het Zeeuwse energiebedrijf Delta heeft een nieuwe topman. De 57-jarige Gerard Uytdewilligen zal de functie tot eind 2017 vervullen. Deze periode is gekozen vanwege de herstructurering. Delta moet op 1 januari 2017 zijn netwerkbedrijf hebben afgesplitst. Daarnaast wordt de verkoop van verschillende onderdelen voorbereid. Uytdewilligen volgt Arnoud Kamerbeek op, die eerder dit jaar moest vertrekken nadat ophef was ontstaan over een salarisverhoging. De aandeelhouders, de Zeeuwse provincie en gemeenten, vonden de loonsverhoging ongepast op het moment dat Delta verder in de financiële problemen raakte, onder meer door de lage elektriciteitsprijs. Uytdewilligen, die eerder actief was bij Essent, Alliander en GDF-Suez, was al op projectbasis bij Delta aan de slag om de kerncentrale in Borssele apart te zetten. (NRC)