‘Absolutely Fabulous: The Movie’ wordt dé zomerfilm

De Britse culthit ‘Abfab’ komt met een film. De twee vriendinnen Edina en Patsy zijn voor het eerst in de bioscoop te zien. Het wordt een spektakel.

Edina en Patsy
Edina en Patsy Foto Twentieth Century Fox Film Corporation

Absolutely Fabulous: The Movie is de zomerfilm waar absolutely naar wordt uitgekeken, of het plot nou goed is of niet (we vrezen het ergste). De Britse culthit AbFab, tussen 1992 en 2001 verschenen vijf seizoenen, kwam in 2012 ook al terug om de twintigste verjaardag van de serie te vieren.

Nu zijn Edina en Patsy voor het eerst in de bioscoop te zien. Om de kijker een bioscoopfilm lang te vermaken, tot nu toe duurden afleveringen een half uur, is veel spektakel uit de kast getrokken. Kate Moss maakt haar opwachting. Die wordt door Eddie van het balkon de Theems in geduwd en lijkt dood. Een mediastorm volgt, die de twee PR-veteranen het beste denken te kunnen doorstaan door naar de Franse Rivièra te vluchten.

„I think I am now official fatter sideways then I am frontal”, roept Edina naar haar spiegel. De vriendinnen zijn wederom een tikje ouder, maar net zo neurotisch als in 1992, en roken en drinken doen ze als vanouds. Fabulous!

Absolutely Fabulous: The Movie is vanaf 21 juli te zien in de bioscoop.