Weval maakt muziek voor de lange adem

None

Harm Coolen en Merijn Scholte Albers delen een achtergrond in de filmindustrie en dat hoor je in hun sfeerbeeldenmuziek. Easier was de EP waarmee het Amsterdamse duo, dat sinds 2010 actief is als Weval, doorbrak. Debuutalbum Weval is een verdieping van het eigen, Weval-geluid: donkere wiegenliedhouse, met warme synths, lange loops en poëtisch gemurmel. Muziek voor de lange adem, die bandjespubliek en triphopliefhebbers verenigt. Weval kiest voor gelaagde, vervormde composities in intieme fluistersfeer. De half-affe zinnen, de grofkorrelig gefilterde synths, de trage beats: halverwege dreigt het wel meer van hetzelfde te worden. Gelukkig zit er een duidelijke opbouw in het album en voorkomt uitsmijter ‘Years to Build’ met strakke lyrics en frisse percussie dat je echt wegdrijft.

    • Rolinde Hoorntje