V&D maakt mogelijk alsnog comeback in de winkelstraat

CoolCat-investeerders Kahn en Scheffers en oud-Hema-baas Van Zetten hebben plannen voor een doorstart.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Jerry Lampen / ANP

Onder leiding van oud-Hema-baas Ronald van Zetten krijgt V&D, de warenhuisketen die eind vorig jaar failliet ging, toch nog een nieuw leven. In eerste instantie online, maar op termijn komt V&D wellicht weer terug in de winkelstraat.

De curatoren van V&D hebben donderdag bekendgemaakt dat Retail Ventures, het samenwerkingsverband van Ronald van Zetten, CoolCat-oprichter Roland Kahn en diens compagnon Jaco Scheffers van Cool Investments, alle merkrechten en domeinnamen van V&D heeft gekocht. Hoeveel Retail Ventures hiervoor betaalt, is onbekend.

Van Zetten:

„We zijn vol plannen om V&D weer een sterk en gezond merk van alle Nederlandse consumenten te maken.”

In februari strandde een poging van Kahn om V&D door te starten. De oprichter van CoolCat kon het toen over de financiering niet eens worden met zijn huisbank ING. In totaal had Kahn 150 miljoen euro nodig voor de uitvoering van zijn doorstartplan.

Dit plan slaagde wel. „Vorige keer was het een heel ander verhaal, met een enorm risico”, zegt Kahn. „Dit is één activiteitje, een heel veilig activiteitje.” Daarnaast, zegt hij, wilde ING dat Kahn met een „goede partner” zou samenwerken. „Dat is Ronald van Zetten.”

Lees ook een profiel van Ronald van Zetten: ‘Goh, dat je er nog steeds zit, Ronald’

Ronald van Zetten stapte vorig jaar in april op bij Hema, waar hij twaalf jaar topman was. Zijn vertrek had niets te maken met de slechte resultaten van de Nederlandse winkelketen, stelde hij destijds met klem. Volgens Kahn is Van Zetten een echte ondernemer: „Ik dacht dat ík veel ideeën had, maar er zijn mensen met nog meer ideeën.”

    • Teri van der Heijden