Schippers loopt snelste 200 meter van het seizoen

Tijdens een Diamond League-wedstrijd in Oslo liep de Nederlandse haar beste afstand in 21,93 seconden

Foto Heiko Junge / AP

Dafne Schippers heeft donderdag in Oslo de snelste tijd op de 200 meter van dit seizoen gelopen. Tijdens een Diamond League-wedstrijd liep de Nederlandse wereldkampioene haar beste afstand in 21,93 seconden. Tot nu toe was de Amerikaanse Tori Bowie met 21,99 seconden de snelste van het seizoen.

Bij de atletiekwedstrijd in de Noorse hoofdstad ontbrak de 25-jarige Bowie op de startlijst. Datzelfde gold voor Allyson Felix, een van grootste concurrenten van Schippers op de sprint. De Jamaicaanse Elaine Thompson – die tijdens de WK-race van Schippers nipt tweede werd – moest ook in Oslo de Nederlandse voorlaten: 22,64 seconden.

De 23-jarige Schippers liep haar snelle tijd volgens persbureau ANP ook nog onder slechte omstandigheden, aangezien het weer in Oslo niet optimaal was. Tot dusver liep Schippers dit seizoen nog niet onder de 22 tellen, met een tijd van 22,02 seconden drie weken geleden als beste tijd. Tijdens haar gouden WK-race liep Schippers 21,63, de op drie na snelste tijd ooit.

    • Joost Pijpker