EK afstanden en EK sprint nieuw op kalender

De EK schaatsen krijgen komende jaren een andere vorm. De EK allround zal nog slechts eens in de twee jaar worden verreden. Daarnaast komen er Europese kampioenschappen sprint en afstanden, zo heeft de internationale schaatsunie ISU woensdag besloten. Opvallend is dat aan de opzet van de EK allround voorlopig niet getornd wordt. De Nederlandse schaatsbond KNSB stelde eerder voor de 10.000 meter bij de mannen te vervangen door de 3.000 meter. Dat idee werd niet overgenomen. Wel werd besloten dat op de nieuwe EK afstanden de langste afstanden bij de mannen en vrouwen, respectievelijk de 10.000 en 5.000 meter, niet op te nemen. De 1.000 meter komt ervoor in de plaats. Daarnaast zal de 500 meter op de WK nog slechts éénmaal op het programma staan. (NRC)