Meisje van 17 vermoord door moeder

Een Pakistaans meisje van zeventien is door haar moeder op bed vastgebonden, met kerosine overgoten en in brand gestoken omdat ze met een man uit een andere bevolkingsgroep was getrouwd. Het is de derde moord in een maand op een jonge vrouw die ervan wordt beschuldigd tegen de conservatieve huwelijksmoraal in te zijn gegaan.

Volgens de man van het slachtoffer waren ze al sinds hun schooltijd op elkaar verliefd. De familie van het meisje had verschillende huwelijksaanzoeken afgeslagen: zij was een Punjabi, hij een Pathaan. Daarop was het stel gevlucht en vorige week getrouwd.

Onder het valse voorwendsel van een huwelijksfeest had de moeder, die woensdag door de Pakistaanse politie is gearresteerd, haar dochter naar huis gelokt. Met hulp van haar zoon is het meisje vermoord. Buren die het geschreeuw hoorden en naar het huis snelden, werden tegengehouden. Volgens de politie toonde het stoffelijk overschot van het slachtoffer, Zeenat Rafiq, tekens van marteling.

Vorige week werd een onderwijzeres in brand gestoken omdat ze niet wilde trouwen met een man die twee keer zo oud was. In verband hiermee zijn vijf mensen gearresteerd. Vorige maand is een meisje van 17 in opdracht van de raad van oudsten van haar dorp gewurgd en in brand gestoken omdat een vriendin had geholpen te vluchten. (Reuters, AFP)