Nadal haakt met polsblessure af voor Wimbledon

De Spaanse tennisser moest twee weken geleden vanwege de kwetsuur al opgeven tijdens Roland Garros.

De Spaanse tennisser twee weken geleden op Roland Garros.
De Spaanse tennisser twee weken geleden op Roland Garros. Foto David Vincent/AP

Tennisser Rafael Nadal zal niet deelnemen aan Wimbledon. De meervoudig Grand Slam-winnaar heeft nog te veel last van een blessure aan zijn linkerpols. De Spanjaard moest daardoor twee weken terug ook afhaken op Roland Garros. Het toernooi op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Londen begint op 27 juni.

Twitter avatar RafaelNadal Rafa Nadal Hi everybody. I’m sad to announce that after talking to my doctors, and receiving the results of my last medical… https://t.co/BBl4BOtL45

Nadal heeft het besluit genomen na overleg met zijn artsen, schrijft hij op zijn Facebook-pagina:

“Het is een lastige beslissing, maar er is tijd nodig om de blessure waarmee ik op Roland Garros kampte, te laten herstellen. Helaas zal ik ook niet in staat zijn om aan het demonstratietoernooi The Boodles op Stoke Park (voorafgaand aan Wimbledon, red.) deel te nemen.”

Nadal haalde op het Parijse gravel nog wel de derde ronde, maar speelde die wedstrijd nooit door de polsblessure. De voormalig winnaar van de Wimbledon-titel kon in 2009 ook niet deelnemen aan het grastoernooi, toen door een knieblessure. Dat was eveneens de reden dat hij in 2012 de Olympische Spelen in Londen moest laten schieten. Of hij er dit jaar in Rio bij is, is nog niet bekend.

De Nederlandse Kiki Bertens, die op Roland Garros nog tot de halve finale kwam, is eveneens onzeker voor Wimbledon. Ze zegde deze week af voor het WTA-toernooi in Rosmalen vanwege een kuitblessure.

    • Jorg Leijten