Met Adriaan

Margot Poll belt met drummer Adriaan Stoop (20) die in een file op de A27 ging jammen.

Wat heb je gedaan?

„Ik was in mijn eentje op weg naar huis na een optreden de avond ervoor in Tilburg met onze band The Moods. Voor me stonden auto’s vast, naast me stonden auto’s vast en er kwamen ambulances voorbij. Dan weet je dat het nog wel even duurt. In een opwelling bedacht ik me dat het leuk zou zijn om buiten te gaan drummen. Heb de andere leden van de band wel even een appje gestuurd en die reageerden enthousiast. ‘Leuk, doen!’”

Geen ‘Ja, maar kan dat wel…’?

„‘Het kan niet’, bestaat niet voor mij. Als je niet op je bek durft te gaan, kom je nergens in het leven.”

Hoe kreeg je het drumstel uit de auto?

„Ik heb eerst mijn drumstel nog in de bus al een beetje in elkaar gezet en dan kun je hem daarna in delen naar buiten tillen. Het was heel warm op het asfalt. Dus ik heb maar een kwartiertje gespeeld.”

Was het niet gevaarlijk zo tussen twee rijbanen?

„Ik had iemand gevraagd me te helpen het drumstel weer naar binnen te tillen als de auto’s opeens zouden gaan rijden. Maar verder was het niet gevaarlijk. De motoren waren al voorbij, zo leek het, en die zagen ook wel dat er overal mensen stonden.”

Kwamen er veel mensen op af?

„Ik zag een man of twintig om me heen. In het begin moest ik er even inkomen – jammer genoeg is dat ook gefilmd – maar daarna ging het goed en stonden mensen ook te swingen.”

Op Facebook reageer je verbaasd dat er zoveel reacties kwamen. Waarom?

„Ik ben verbaasd dat dit zo’n hype is – en dat allemaal door een impulsje… Haha, wat een wereld.”

Toch was wat je deed best gevaarlijk. Nog politie gezien?

„Ik denk dat die op dat moment wel iets beters te doen had.”