Flume weet hoe je dance in balans houdt

Het lukt danceproducers niet vaak om een album lang onderhoudend te zijn. Dance draait om opwinding, en een hele collectie opwindende songs wordt uiteindelijk zenuwslopend. Harley Streten, alias Flume, heeft op zijn tweede album Skin oog voor de balans. Hij vroeg gastvocalisten om de nummers op te sieren: verschillende vrouwenstemmen (Tove Lo, MNDR, AlunaGeorge), rappers (Raekwon, Vince Staples), en Beck. In uiteenlopende tempi boetseerde hij de straffe elektronica om hun stemmen heen, tot sensuele soul of ruimtelijke dance. Uitblinker is de single ‘Never Be Like You’ waarin stotterende beats – zijn handelsmerk – verleidelijk stoten, als omlijsting voor de prikkelend hoge stem van zangeres Kai. Dat Beck meedoet is een verrassing, hun samenwerking ‘Tiny Cities’ begint gedragen en veelbelovend. Helaas ontspoort Becks stem in het refrein onherkenbaar in druk gekwinkeleer.