Mavis! NPO 2, 22.55-0.15u.

None

Mavis Staples is still going strong. De 76-jarige soul- en gospelzangeres werd beroemd als lid van The Staple Singers, een Amerikaanse groep bestaande uit verschillende leden van haar familie, onder wie haar vader Roebuck ‘Pops’ Staples. Ze scoorden met nummers als I’ll Take You There en If You’re Ready (Come Go with Me). Ze zit inmiddels al zestig jaar in het vak en blijft touren. Zo stond ze in april nog tussen de jonge acts op het invloedrijke festival Coachella in Californië. Daar bracht ze een eerbetoon aan goede vriend Prince, die toen net was overleden. Mavis zat een tijdje bij zijn platenmaatschappij Paisley Park Records. In Mavis! zijn archiefbeelden te zien waarin Prince met haar werkt. Verder vertelt onder anderen Bob Dylan over de invloed van haar muziek. Zelf zegt ze dat Dylan haar ooit ten huwelijk heeft gevraagd. Ook is er aandacht voor de inzet van Mavis en The Staple Singers voor de burgerrechtenbeweging. Protestsong Why (Am I Treated So Bad) was een favoriet van Martin Luther King. Denkt Mavis wel eens aan stoppen? „Ik stop pas met zingen als ik niks meer te zeggen heb. En dat gaat niet gebeuren.”