Cavaliers terug in NBA-finale tegen Warriors

Even leek het erop dat de NBA-finale weinig spannend zou worden, maar de Cleveland Cavaliers hebben met een ruime overwinning op de Golden State Warriors een duidelijk signaal afgegeven. Het werd in Ohio 120-90. Ster LeBron James, die de wedstrijd vooraf allesbeslissend had genoemd, was aan de kant van Cleveland topscorer met 32 punten. Kyrie Irving maakte er 30 voor de Cavaliers, die nog nooit kampioen van de NBA werden. Stephen Curry, de meest waardevolle speler van de afgelopen twee seizoenen, was met 19 punten topscorer aan de kant van Golden State. De huidig titelverdediger was in een herhaling van de finale van vorig jaar op een 2-0 voorsprong in de best-of-seven gekomen. De eerste twee wedstrijden, thuis in Oakland, werden met ruime cijfers gewonnen. (NRC, Reuters)