Recensie

Zigzaggen tussen de slechteriken met een futuristisch vliegtuig

In de spellen deze week is de rolverdeling net iets anders dan normaal: als prooidier jaag je op jagers, met je gevechtsvliegtuig moet je niet alleen mensen neerknallen maar ook overlevenden redden en Russisch roulette speel je niet met kogels maar met katten.

None

Sky Force is een franchise die de tand des tijds goed heeft doorstaan. In 2004 speelden we het spel al op de hopeloos verouderde en onhandige Palm-apparaten van Hewlett Packard. Precies tien jaar later kwam ontwikkelaar Infinite Dreams met een versie voor Android en iOS. En nu is er Sky Force Reloaded. In deze nieuwste incarnatie van de spelreeks doe je precies wat je in alle voorgangers deed: een futuristisch vliegtuig manoeuvreren op een verticaal bewegend scherm en zoveel mogelijk slechteriken naar het hiernamaals knallen. Dat doe je door je vinger over het scherm te bewegen.

De 3D-graphics hebben een flinke opknapbeurt gehad ten opzichte van de versie uit 2014 en overtreffen zelfs die van het vorige week besproken Air Attack 2. Maar in tegenstelling tot dat übergewelddadige spel, dat duidelijk schijt had aan de Conventie van Genève, is Sky Force Reloaded realistischer en barmhartiger. Naast het neerschieten van tegenstanders moet je ook overlevenden in het gebombardeerde landschap redden.

Sky Force Reloaded is meer van hetzelfde en dat is prima.