Vijf doden na aanrijding tussen pick-up truck en fietsers

Vijf fietsers kwamen om en vier raakten gewond nadat een pick-up truck op hen inreed. De dader werd na een korte vlucht aangehouden.

Hulpdiensten bij de plek des onheils waar een pick-up truck inreed op een groep van negen fietsers. Vijf van hen kwamen om het leven.
Hulpdiensten bij de plek des onheils waar een pick-up truck inreed op een groep van negen fietsers. Vijf van hen kwamen om het leven. Foto Chelsea Purgahn/Kalamazoo Gazette/AP

In het Amerikaanse dorp Cooper Township in de noordelijke staat Michigan zijn dinsdagavond plaatselijke tijd vijf fietsers om het leven gekomen nadat een pick-up truck op hen inreed. Vier andere fietsers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De dader ontvluchtte het plaats delict te voet, maar kon even later worden opgepakt.

De vier gewonden worden behandeld in verschillende ziekenhuizen. Volgens de plaatselijke krant Kalamazoo Gazette zijn ze er ernstig aan toe. De slachtoffers zijn allen volwassenen. Hun namen zijn nog niet bekend gemaakt omdat de politie eerst de families wil inlichten. Of de aanrijding met opzet was of per ongeluk is nog niet bekend. Wel is uitgesloten dat het ongeluk gebeurde tijdens een politieachtervolging.

De dader is een 50-jarige man uit Michigan. Hij zal vermoedelijk dinsdag horen wat de aanklachten tegen hem worden. Volgens AP ontvingen de nooddiensten een half uur voor het ongeluk al enkele telefoontjes over het rare rijgedrag van een blauwe pick-up truck.

    • Sam de Voogt