Therapie en advies voor thuisblijvers

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: videobellen met je persoonlijke coach.

Bedrijf: Competencer

Oprichter: Mariëlle Vaneman (35)

Medewerkers: 4

None

Als je met je vrienden en familie kunt internetbellen, kun je dat ook met je therapeut of coach. Dat is het idee achter Competencer, een site waarmee je online gecoacht kunt worden. Sinds maart is de site live.

Wat is het probleem?

Je zou eigenlijk best een coach kunnen gebruiken, maar schuift het voor je uit. Het kost te veel tijd om iemand te vinden, je weet niet hoe de klik met die coach zal zijn en je moet voor elke sessie vrij vragen van je werk en naar de locatie van de coach toe. Gedoe.

Hoe lost deze start-up dat op?

Het is een platform waar je een coach kunnen vinden, boeken, en direct een gesprek kunt voeren in een digitale ‘private room’. Videobellen met je coach dus.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan op de site, kiest een categorie (zoals carrière, ‘work-life balance’ of gezondheid) en ziet een lijst met beschikbare coaches staan. Je boekt een online videobelafspraak met de coach, die je aanspreekt op een tijd die je uitkomt. Het kennismakingsgesprek is gratis, daarna betaal je met een creditcard voor elk gesprek dat je voert.

Wat is het verdienmodel?

De coach draagt 5 tot 15 procent van de omzet af aan het platform. De coaches bepalen zelf hun prijs.

Hoeveel mensen doen dit?

Er zijn nu 25 Nederlandse coaches op het netwerk aangesloten. Al deze coaches hebben een geaccrediteerde opleiding gedaan. 400 mensen hebben zich alvast geregistreerd voor de site, en er zijn zo’n veertig gesprekken gevoerd. Het platform wordt telkens verbeterd: zo komt er binnenkort ook een online waarderingssysteem van de coaches.

    • Charlotte van ’t Wout