Storingen zorgen voor problemen rond Utrecht Centraal

Richting Schiphol, Arnhem en Den Bosch reden geen of minder treinen.

Robin van Lonkhuijsen/ANP

Treinreizigers die woensdagochtend van of naar Utrecht Centraal reisden, hadden te maken met vertraging. Op meerdere trajecten reden minder of geen treinen. Door de storing reden er ook geen intercity’s. Reizigers van en naar Schiphol, Den Bosch en Arnhem moesten omreizen.

De vertraging was op veel trajecten meer dan een uur. Er werden snelbussen ingezet tussen Utrecht C. en Den Bosch.

Twitter avatar MariskaWessel Mariska@Voicematters Inmiddels met bus in Utrecht, nog meer chaos #cancel incompany #training Haarlem @NS_online https://t.co/5X3XSAfibU

De afgelopen anderhalve week hebben reizigers vaker dan normaal te maken met vertragingen rondom Utrecht. Vaak zijn het nachtelijke werkzaamheden die uitlopen, of storingen die daaruit voortvloeien.

De komende periode zijn er vaker grootschalige werkzaamheden op het station. Bij Utrecht Centraal worden ruim 130 van de 200 wissels verwijderd. De doorstroming van treinen wordt daardoor verbeterd en de kans op storingen neemt af, zo is de verwachting. De verbouwing van het spoor gaat totaal 270 miljoen euro kosten. Het stationsgebouw wordt ook verbouwd en is al voor het grootste deel klaar.

    • Bas Tooms