Recensie

Russisch roulette zonder kogels maar met ontploffende katten

None

Exploding Kittens is een vriendelijk ogende versie van Russisch roulette, waar de kogels zijn ingeruild voor ontploffende poezen. Minder dodelijk maar even spannend.

Van origine een kaartspel uit de koker van The Oatmeal, de hilarische cartoonsite, verscheen het vorige maand als mobiele game voor Android en iOS. Je speelt tegen twee tot vijf vrienden of willekeurige mensen elders in de wereld. Om de beurt leg je grappig geïllustreerde kaarten neer die je bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om beurten over te slaan of het deck van een tegenstander leeg te roven. Wie een ontploffende kitten trekt uit de stapel kaarten in het midden van het scherm is af. Tenzij je een handige groene kaart hebt die het beestje onschadelijk kan maken.

Exploding Kittens is niet alleen heel grappig maar ziet er ook nog eens fantastisch uit. Voor 2,18 euro (exclusief uitbreidingen) een koopje voor het plezier dat je eraan beleeft.

    • Teksten: hans klis