Recensie

Moonwalken in je slaapkamer

None

Je kunt wachten tot de reizen naar de maan eindelijk mainstream is geworden, óf je kunt deze MoonWalker Boots kopen op crowdfundingsite Indiegogo. Met de laarzen wil het bedrijf je laten ervaren hoe het is om op de maan te lopen. Of, zoals ze het zelf noemen: het ‘onbeschrijfelijke gevoel van luchtig rondspringen zonder zwaartekracht’. Het bedrijf had in januari al een keer succes met precies hetzelfde idee, maar dan verwerkt in een normale schoen in plaats van in een laars. Hoe het werkt: in de (flink dikke) zool zitten twee rijen magneten die elkaar afstoten. De magneten hebben allemaal een iets andere sterkte en diameter. De inlegzool is van memory foam gemaakt – dat schuim dat zich naar je voet vormt – en de binnenkant van de schoen is gemaakt van synthetische stof die ze ook hebben gebruikt in het Internationale Space Station. De laars komt in verschillende maten en kleuren.

    • Charlotte van ’t Wout