Een Saluut - Mart Smeets, van Apollohal tot Rio

None

Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro neemt de NOS afscheid van Mart Smeets (Arnhem, 1947), die 44 jaar presentator, commentator en verslaggever was bij de omroep. We zullen hem niet meer zien bij Studio Sport, belangrijke schaatswedstrijden of het wielrennen. In 2014 stopte Smeets al met De Avondetappe, de talkshow over zijn geliefde Ronde van Frankrijk. De laatste klus voor de NOS is het verslaan van de basketbalwedstrijden tijdens de Spelen. Voordat de sportzomer aanstaande vrijdag losbarst met de eerste wedstrijden van het EK voetbal in Frankrijk, komt De Wereld Draait Door met een speciale uitzending over Smeets. Om het ‘tijdperk van Mart’ af te sluiten ontvangt gastheer Matthijs van Nieuwkerk de journalist in de Amsterdamse Apollohal, de sporthal waar Smeets basketbal voordat zijn carrière als sportjournalist begon. Naast verhalen over zijn eigen ervaringen is er ruimte om legendarische sportfragementen en de belangrijkste sporters te bespreken. Aan bod komen onder meer Muhammad Ali en (uiteraard) Lance Armstrong. Ook is er ruimte voor muziek.