Opinie

Drolletje

Vorige week beledigde Giel Beelen in een interview met Ebru Umar ‘dikke vrouwen’. Op de vraag of hij een relatie met ‘een echt dikke vrouw’ zou kunnen hebben – goede vraag – antwoordde hij dat hij vond dat dikke vrouwen niet goed voor zichzelf zorgen en geen doorzettingsvermogen hebben.

Natuurlijk waren er een heleboel dikke vrouwen boos op Giel. Dat was ook de bedoeling. Er zijn wel vaker mensen boos op Giel Beelen, maar wat Giel Beelen helemaal Giel Beelen maakt, is dat hij panikeert als hij meer haters dan medestanders heeft. Dan voelt hij de innerlijke noodzaak om zichzelf publiekelijk ter verantwoording te roepen.

In het weekeinde zat hij schuldbewust met zichzelf achter de webcam aan de keukentafel voor de opnames van zijn wekelijkse vlog. Met het gezicht van een konijntje dat in de koplampen van een auto kijkt, maakte hij zijn excuses.

„Het is nooit de bedoeling geweest om iemand te kwetsen, als iemand niets over uiterlijk en jezelf verzorgen moet zeggen, ben ik het wel.”

Zo dat drolletje was eruit, zou je zeggen, maar daarna kroop Giel helemaal in zichzelf om te kijken hoe hij tot zo’n uitspraak had kunnen komen. Alles wat hij onderweg aan viezigheid tegenkwam, vond hij de moeite waard om uitgebreid te bekijken en belangrijk genoeg om met iedereen te delen. We kregen een kwetsbare en onzekere Giel te zien, een shock-dj met heel veel spijt. Alsof hij wilde zeggen: „Kijk, ik ben ook heel lief hoor. Vinden jullie me nu weer leuk, alsjeblieft?”

De schuldbekentenis duurde 15 minuten en 44 seconden, lang genoeg om in ieder geval zichzelf te overtuigen. Jammer dat er geen camera bij was toen hij klaar was met het filmen van zichzelf. Je vroeg je af wat hij daarna deed. Tevreden met zichzelf voor zich uit staren? Of in de tuin een klein huisdier trappen?

Ik heb het kommetje berouw dat werd geserveerd beroepshalve leeg gelepeld, maar bliefde daarna niet nog meer Giel Beelen. Dat kon natuurlijk niet. De haat en de na-haat ebden nog even na, waarna Giel zelf vond dat het beest nu wel weer eens geaaid mocht worden.

Hij vroeg er letterlijk om op twitter.

„Veel haatreacties ‘Giel Beelen beledigt dikke mensen’ M’n 1e reactie video. Duimpjes omhoog??”

Doe het maar, steek je duim omhoog, geef hem aandacht, hij kan niet zonder. Over een paar maanden mag de patiënt weer naar zijn glazen huis.