Doden en gewonden bij bomaanslag op politiebureau Turkije

Er zijn minstens drie doden en dertig gewonden gevallen.

Beelden van een eerdere aanslag in het centrum van Istanbul.
Beelden van een eerdere aanslag in het centrum van Istanbul. Osman Orsal/Reuters

Door een bomaanslag in het zuidoosten van Turkije zijn woensdag doden en gewonden gevallen. Een autobom ontplofte bij een politiebureau in de stad Midyat in de provincie Mardin. De Turkse premier Yildirim meldt dat er meer dan dertig gewonden zijn gevallen bij de aanslag en dat er drie mensen zijn omgekomen. Volgens lokale media zouden dat politiemensen zijn.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar volgens premier Yildirim zouden militanten, gelieerd aan de Koerdische Arbeiderspartij PKK, de aanslag gepleegd hebben.

Twitter avatar Conflicts Conflict News VIDEO: Footage of the aftermath of a car bomb attack on police HQ in Midyat #Turkey - @BarzanSadiq

https://t.co/LM1DdAP4Fc

Dinsdag kwamen bij een bomaanslag op een politiebus in het centrum van Istanbul elf mensen om het leven en vielen er 36 gewonden. Die aanslag is nog niet opgeëist.

Midyat ligt in het zuidoosten van het land, waar veel Koerden wonen. De tekst loopt door onder de kaart.

Meer aanslagen

In de afgelopen maanden zijn er in Turkije diverse aanslagen gepleegd. Terreurgroep Islamitische Staat wordt steeds harder aangepakt. Ook militanten gelieerd aan de Koerdische Arbeiderspartij PKK pleegden aanslagen, nadat vredesbesprekingen uitliepen op een mislukking.

In de hoofdstad Ankara vielen in maart 37 doden door een bomaanslag, deze werd opgeëist door de Koerdische militante groepering TAK - die is gelieerd aan de PKK. Het overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije is in de afgelopen maanden regelmatig opgeschrikt door aanslagen. Deze vinden vooral plaats rondom de steden Gaziantep en Diyarbakir, waar de Turkse autoriteiten strijd voeren met de PKK.