Doden bij schietpartij in Tel Aviv

Volgens Israëlische media zijn er meerdere schutters opgepakt.

Bij een schietpartij nabij een markthal in Tel Aviv zijn woensdag minstens drie doden gevallen en zeven mensen gewond geraakt. Het lijkt volgens de eerste berichten te gaan om twee Palestijnse schutters, die voorbijgangers onder vuur namen.

Volgens Reuters verkeren vier van de zeven gewonden in kritieke toestand. De schietpartij vond rond half tien plaats in het centrum van de stad, bij de populaire Sarona-markt die dichtbij een uitgaansgebied en het ministerie van Defensie ligt.

Iraëlische media melden dat de twee zijn opgepakt door de politie, een van hen is gewond. Geruchten over een derde schutter lijkt tot dusver ongegrond.

Afgelopen half jaar zijn enkele tientallen Israëliërs en ongeveer tweehonderd Palestijnen overleden door het opgelaaide geweld in het land. Het geweld had zich echter vooral verplaatst naar Palestijns gebied dat door Israël wordt bezet.

    • Liza van Lonkhuyzen