Regisseur Susanne Bier op shortlist voor James Bond

None

De Deense regisseur Susanne Bier staat op de shortlist als regisseur van de volgende James Bondfilm. Dat meldt het Britse tijdschrift The Radio Times. Bier zou de eerste vrouw zijn die een Bondfilm regisseert. Eerder liet regisseur Sam Mendes weten geen zin te hebben in nog een derde film met Bond na Skyfall en Spectre. Onduidelijk is nog of acteur Daniel Craig terugkeert.

Bier wist de aandacht op zich te vestigen als actieregisseur met de Britse televisieserie The Night Manager met een hoofdrol voor Tom Hiddleston, die zelf veel wordt genoemd als opvolger van Craig. Bier won een Oscar voor beste niet-Engelstalige film met het drama In a Better World. Eerder zei ze „haar oor te willen afsnijden” om de kans te krijgen een Bondfilm te regisseren.