Ben Kingsley: ‘Vrouwelijke regisseurs durven meer’

None

Acteur Ben Kingsley roept de filmindustrie op om meer vrouwen de kans te geven om speelfilms te regisseren. Hij zei dat tegen de Britse zondagskrant The Observer. „Door het vrouwelijke oog, het liefdevolle vrouwelijke oog, krijgt de man toestemming om kwetsbaar te zijn.”

Volgens Kingsley, die een Oscar won voor zijn titelrol in Gandhi (1982), zijn mannen vaak bevreesd om de kwetsbare kanten van mannelijke personages in beeld te brengen. „Er zijn misschien een of twee mannelijke regisseurs die echt begrijpen hoe waardevol dat is, als aspect van een personage, als iets wat onderdeel is van onze menselijkheid, en dat altijd zal blijven.” Kingsley constateert met spijt dat hij tijdens zijn carrière slechts met enkele vrouwelijke regisseurs heeft kunnen werken.