Sprinter Brian Mariano bij test in februari betrapt op doping

De Nederlandse sprinter Brian Mariano is betrapt op doping. De Atletiekunie meldt niet om welk verboden middel het gaat, maar wel dat hij al op 6 februari in Frankrijk bij een controle van de internationale bond IAAF positief is getest. De bond heeft hem vanaf 8 maart voorlopig geschorst. Op 31 mei deed de Atletiekunie aangifte van Mariano’s overtreding bij het Instituut Sport Rechtspraak, dat zich nu over een straf gaat buigen. Tot die tijd blijft de voorlopige schorsing gehandhaafd. In december 2012 werd in een koffer van Mariana, die van Curaçaose komaf is, op vliegveld Hato in Willemstad 720 gram cocaïne aangetroffen. Mariano werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, die hij nog niet heeft uitgezeten. (NRC)