Recensie

Als wild zwijn of eland zoveel mogelijk jagers omver kegelen

None

In Crashing Season is het je taak om de startdatum van het jachtseizoen uit te stellen tot sint-juttemis.

Je kruipt in de huid van de lijdende voorwerpen van de jacht: beren, elanden, vossen, zwijnen en krokodillen. Het is het doel om in de levels zoveel mogelijk jagers omver te kegelen. Dat doe je door bijvoorbeeld stenen of boomstammen te duwen met je beest.

Elk level van Crashing Season is een soort arena waarin je eindeloos kan rondrennen totdat de even zo eindeloze stroom jagers je dood heeft geschoten of totdat je alle doelen behaald hebt.

Door op de linker-en rechterkant van het scherm te drukken stuur je de dieren. Eigenlijk is dit spel een ietwat wredere versie van de oude Yogi Bear-tekenfilm. Maar niet zo gruwelijk als schietspellen als Deer Hunter of Wild Hunting waarin je zelf dieren neerschiet. De zogeheten ‘low poly’ 3D-graphics laten Crashing Season eruit zien als een tekenfilm of retrocomputerspellen van tien jaar geleden zoals Super Mario 64 of Sonic Heroes. Dat is geen straf.