De Thuiskok: Wraps met mango

Met wraps kun je eindeloos variëren, dus het is geen verrassing dat dit gerecht ook in Eating Apart Together aan bod komt. Stel vooral uw eigen ideale wrap samen; de reden dat ik dit nu voorschotel is vanwege het paprikamengsel, dat ook een heerlijke toevoeging zal zijn bij uw eigen ingrediënten.

Snijd de broccoli in heel kleine roosjes, de bosuien in ringetjes en de mango in kleine blokjes. Doe de geroosterde paprika’s, chilisaus, ketjap manis, sojasaus, sambal oelek en het sap van één limoen in een maatbeker en pureer dit alles met een staafmixer. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak hierin de broccoli al omscheppend beetgaar. Voeg het gepureerde paprikamengsel toe aan de broccoli en verwarm het geheel. Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg dan de bosui en mangoblokjes toe aan het broccolimengsel, hussel goed en vul de warme wraps ermee. Voeg gerookte kip toe voor de vleeseters en voeg cashewnoten toe voor de vegetariërs. Vouw de wraps dicht en serveer direct. Als u fan bent van koriander is de toevoeging van een grof gesneden bosje van dit kruid aan het broccolimengsel een aanrader.

    • Sam de Voogt