Gorgonzola-risotto

None

Dit is een typerend recept voor het boek Eating Apart Together. Een mooi basisgerecht - risotto met gorgonzola - op het laatste moment afgemaakt met noten voor de vegetariër of pancetta voor de vleeseters. Niet hoogstaand, wel lekker.

Snipper de sjalotjes. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten op laag vuur. Maak ondertussen een liter bouillon en houd dit warm. Pers de knoflook en bak deze een minuutje mee met de ui. Voeg de rijst toe. Bak deze al roerend even mee, totdat alle korrels glanzen. Schenk dan de wijn erbij en roer het geheel door. Wacht tot alle wijn door de rijst is opgenomen. Voeg dan met een soeplepel een schep bouillon toe. Roer en wacht tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is (dit duurt ongeveer 25 minuten).

Snijd de peren in lange dunne plakjes. Hak de noten grof. Scheur of snijd de pancetta in slierten. Bak de pancetta kort knapperig. Wanneer de risotto beetgaar is, haal je de pan van het vuur. Voeg dan de gorgonzola toe aan de risotto en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Leg op alle borden een flinke hand rucola. Verdeel hierover de risotto, en garneer met de plakjes peer. Maak het af met een handje grof gehakte noten of met een nestje pancettaslierten.

    • Sam de Voogt