‘Ronald Koeman nieuwe trainer Everton’

De Nederlandse trainer was de afgelopen twee seizoenen succesvol bij Southampton.

Koeman sluit bij Southampton een succesvolle periode af.
Koeman sluit bij Southampton een succesvolle periode af. Foto: Paul Childs / Reuters

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van voetbalclub Everton, dat uitkomt in de Engelse Premier League. Dat meldt de BBC dinsdag. Volgens een woordvoerder van Everton is de kogel echter nog niet door de kerk, zo meldt Liverpool Echo.

Koeman was de afgelopen twee seizoenen succesvol als hoofdtrainer bij Southampton. Met de overstap zou een bedrag van omgerekend 6,4 miljoen euro zijn gemoeid. Koeman had bij Southampton een driejarig contract dat medio 2017 afliep. De 53-jarige trainer moet bij Everton de Spanjaard Roberto Martinez opvolgen, die net voor het einde van het afgelopen seizoen werd ontslagen.

Succesvolle periode

Koeman stond de afgelopen twee seizoenen samen met zijn broer Erwin, die ook naar Everton overstapt, aan het roer bij Southampton. Hij overtrof de verwachtingen met een zevende en zesde plaats. De club kan zich komend seizoen zelfs nog plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

De bij Ajax vertrokken Frank de Boer wordt genoemd als opvolger van Koeman bij Southampton.

Lange loopbaan

Everton zou de negende club worden voor Koeman als hoofdcoach. Hij begon zijn loopbaan in 1999 bij Vitesse. Daarna coachte hij achtereenvolgens Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord en Southampton. Met Ajax werd hij tweemaal landskampioen en won hij één keer de beker. Met PSV werd hij één keer landskampioen. Met Valencia won hij de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi.

    • Etienne Verschuren