Medewerkers inlichtingendienst in vluchtelingenkamp doodgeschoten

Bij een zeldzame aanval op een kantoortje van de Jordaanse inlichtingendienst in een vluchtelingenkamp zijn maandag vier bewakers en een receptionist doodgeschoten. Regeringswoordvoerder Mohammed Momani omschreef de aanval, op de eerste dag van de ramadan, als „een terreuraanslag” en suggereerde dat die is uitgevoerd door militante islamisten. Rond zeven uur ’s ochtends openden een of meer aanvallers het vuur op een kantoortje in het vluchtelingenkamp Baqaa, in de buurt van de hoofdstad Amman. Dat is een halve eeuw geleden opgericht voor Palestijnse vluchtelingen, maar onder de tienduizenden inwoners van het kamp zitten nu ook veel Syriërs. Dergelijke aanvallen zijn er niet veel geweest in het pro-westerse Jordanië. Drie maanden geleden raakte een Jordaanse in het noorden van het land slaags met een groep aan Islamitische Staat verbonden militanten. (Reuters)