Broodje gezond: koffie NPO 3, 21.10-21.45u

None

Nederlanders behoren tot de meest fanatieke koffiedrinkers ter wereld. In verschillende onderzoeken over koffieconsumptie staan we altijd hoog. Er gaat gemiddeld zo’n 150 liter koffie per persoon per jaar doorheen. De laatste jaren neemt het aantal koffiezaken ook rap toe. Dan gaat niet alleen om de grote keten uit Seattle, vooral de grote steden hebben er een flinke lading onafhankelijke speciaalzaakjes bij gekregen. Daar leggen barista’s graag uit wat het verschil is tussen zetmethodes als V60 of Aeropress. Ook tekenen ze met plezier een konijntje of een bloemetje in je cappuccino (of in je flat white als je hip wilt doen). Broodje gezond, het programma over „voedselhypes en gezondheidsmythes,” gaat deze week over de wereld van koffie. Er gaan veel verhalen over het geliefde drank: is het nou slecht voor je? Of zijn er juist veel voordelen aan het drinken van koffie? Per persoon kan dat weer verschillen; sommige mensen kunnen niet goed tegen cafeïne, terwijl sommige die hards niet zonder kunnen. Koffiefan Marlijn Weerdenburg en theedrinker Ersin Kiris onderzoeken de verhalen die de ronde doen.