Gewonden en arrestaties bij brand azc Düsseldorf

28 mensen raakten gewond bij de brand. Zes vluchtelingen werden gearresteerd.

De hal waarin het asielzoekerscentrum was gehuisvest brandde volledig af.
De hal waarin het asielzoekerscentrum was gehuisvest brandde volledig af. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters

Bij een grote brand in een asielzoekerscentrum in Düsseldorf zijn dinsdagmiddag 28 gewonden gevallen, onder wie een brandweerman, vooral door het inademen van rook. Dat melden Duitse media. Zes vluchtelingen zijn gearresteerd.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. In het asielzoekerscentrum, waar uitsluitend mannen verbleven, kregen 282 mannen onderdak. Tijdens de brand waren er zo’n 150 mensen aanwezig. De hal waarin het asielzoekerscentrum was gehuisvest brandde volledig af. Het vuur is inmiddels onder controle:

Geen geweld tegen vluchtelingen

De brand lijkt niet te passen in het rijtje aanvallen op (toekomstige) azc’s zoals die er zijn geweest in Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk en ook Nederland. Volgens de brandweer, die uitrukte met zeventig personen, is er geen bewijs voor een aanslag. Ook een technisch defect lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat het vuur zich snel verspreidde.

    • Etienne Verschuren