Recensie

De ongekend vindingrijke Rapper

None

Chance The Rapper is een van de meest frisse en veelzijdige vocalisten in de hedendaagse hiphopscene. Hij maakte in 2013 een onuitwisbare indruk met Acid Rap, dat hij schreef onder de invloed van acid. Chance klinkt vaak als een terloopse rapper, ontspannen en losjes, zelfverzekerd en associatief. Hij is ongekend vindingrijk in taal, melodie, cadans en ritme.

Op deze plaat overheersen de gospelinvloeden. Bijvoorbeeld in het prachtige Blessings, met Jamila Woods die Hem prijst in haar zang, terwijl Chance rapt over zaken als religie en ras, zijn prille ouderschap en zijn vrijheid als artiest in de muziekindustrie: „They want four minute songs, you need a four hour praise dance performed every morn”. Een van de boeiendste stemmen van dit moment.

    • Saul van Stapele