Will Smith, Lennox Lewis en Clinton bij afscheid Ali

Acteur Will Smith en voormalig bokskampioen Lennox Lewis dragen vrijdag samen met een aantal anderen de kist van de overleden Muhammad Ali. De Amerikaanse bokser krijgt eind deze week een groots afscheid in zijn geboorteplaats Louisville. Smith speelde de rol van Muhammad Ali in de film die begin deze eeuw over de bokskampioen werd gemaakt. Het leverde hem naast een Oscar-nominatie ook een vriendschap op met Ali. De gebor en Engelsman Lewis werd drie keer wereldkampioen bij de zwaargewichten, iets wat alleen Ali e n Evander Holyfield ooit ook lukte. Naast de Amerikaanse oud-president Bill Clinton, sportpresentator Bryant Gumbel en vriend Billy Crystal zullen ook de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en koning Abdullah II van Jordanië een speech houden. (ANP)