In beeld

Amerikanen in de rij

De rumoerige voorverkiezingen in de VS zijn beslist met de vrijwel zekere nominatie, als eerste vrouwelijke presidentskandidaat, van Hillary Clinton namens de Democraten en de Republikeinse nominatie van Donald Trump. In zes staten staan Amerikaanse kiezers vandaag voor het laatst in de rij bij de stembureaus, voordat ze op 8 november hun 45ste president gaan kiezen.
De voorverkiezingen in Utica in de staat New York op 19 april.
Tina Russell / Observer-Dispatch via AP
Kiezers in de rij om hun stem uit te brengen in de primary van 15 maart in Ballwin, Missouri.
Huy Mach / St. Louis Post-Dispatch via AP
Deelnemers aan de caucus van de Republikeinse Partij op 5 maart in Bowling Green, Kentucky. Caucus is een woord van indiaanse herkomst; het betekent ‘verzameling van stamhoofden’.
Austin Anthony / Daily News via AP
Bezoekers van een campagnebijeenkomst van Bernie Sanders op de campus van de Indiana University-Purdue University in Fort Wayne, op 2 mei.
Scott Olson / Getty Images / AFP
Mensen staan in de rij voor een bijeenkomst van Bernie Sanders in het Presidiopark in San Francisco. Californië is vandaag met New Jersey de laatste grote staat waar de voorverkiezingen worden gehouden.
Andrew Burton / Getty Images / AFP
Aanhangers van Bernie Sanders wachten in Santa Cruz, Californië om aanwezig te kunnen zijn op een bijeenkomst van grote uitdager van Hillary Clinton, op dinsdag 31 mei. Hij kan haar niet meer inhalen bleek al voor de stemronde in Californië.
Reuters / Stephen Lam
Super Tuesday in McGee Community Center in Conway, Arkansas.
AFP / Michael B. Thomas
Republikeinse kiezers in Anchorage, Alaska op 1 maart.
AP / Michael Dinneen
Super Tuesday in brandweerkazerne Station #10 in Arlington, Virginia.
AFP / Saul Loeb
Super Tuesday in een stembureau in supermarkt Fiesta Mart in Austin Texas. Dinsdag 1 maart was de traditionele Super Tuesday, de belangrijkste dag van de voorverkiezingen wanneer in negen staten gestemd wordt, voor totaal een kwart van de gedelegeerden.
AP / Tamir Kalifa
Republikeinse caucus in Las Vegas op 23 februari. Staten bepalen zelf hoe ze hun voorverkiezing voor presidentskandidaten organiseren. Dat kan met een caucus of een primary. Bij een caucus presenteren kiezers bij de eerste procedure openbaar hun stem, terwijl de stemming tijdens een primary geheim is.
AP / John Locher
Kiezers laten zich registreren voor de Democratische primary op de Kailua Intermediate School op Hawaii, op 26 maart.
AP / Marco Garcia
Wachtenden voor een bijeenkomst met Bernie Sanders, op 2 maart op de campus van de Michigan State University, East Lansing.
Scott Olson / Getty Images / AFP
Een stembureau op de Oklahoma Christian University in Oklahoma City.
Brett Deering / Getty Images / AFP
Wachtenden in de Divine Peace Lutheran Church in Milwaukee, Wisconsin.
Reuters / Kamil Krzaczynski
In de ochtend van 15 maart voor zonsopkomst staan de kiezers al in de rij voor het stembureau in het Cary Fire Station 9, in Cary, North-Carolina.
AP / Gerry Broome