Veertien doden bij Turks busongeluk

Onder de doden zijn zes kinderen. De bus reed op de terugweg van een schoolreis in een kanaal.

Bij een ongeluk met een bus in Zuid-Turkije zijn zondag veertien doden gevallen. Onder de dodelijke slachtoffers zijn zes kinderen; drie jongens en drie meisjes van middelbareschoolleeftijd. Ook raakten 24 inzittenden gewond, melden Turkse media.

De eerste berichten maakten melding van twaalf slachtoffers, maar dat aantal liep op.

Twitter avatar anadoluagency ANADOLU AGENCY (ENG) Bus plunges into irrigation channel in Turkey, 12 dead

https://t.co/ZmCptSjkV1 https://t.co/ZLToSCjx90

Het ongeluk vond plaats ter hoogte van het dorpje Cevdetiye. De bus reed een kanaal in toen de chauffeur de macht over het stuur verloor. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht, maar sommige berichten maken gewag van aanrijding met een auto waardoor de bus uit moest wijken.

De bus was op de weg terug van de archeologische vindplaats Karatepe, waar de inzittenden met een excursie van hun school naartoe waren geweest. Naast de kinderen en hun docenten waren er ook ouders mee op de trip.