Strijd rondom Aleppo intensiveert

In een verdere escalatie van de strijd om Aleppo, voor de oorlog de grootste stad van Syrië, hebben Russische en Syrische regeringsvliegtuigen in het weekeinde de zwaarste bombardementen van de afgelopen weken uitgevoerd en hebben rebellen hun mortieraanvallen opgevoerd op de westelijke wijken van de stad, die in regeringshanden zijn. Bommenwerpers en helikopters voerden zeker vijftig missies uit op stellingen van rebellen in het oosten van de stad. Daarbij werden ook de beruchte bomvaten, olievaten gevuld met explosieven en kleine stukken metaal, gebruikt. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat daarbij zeker 32 mensen zijn gedood. Bij de mortierbeschietingen op wijken die gecontroleerd worden door het regeringsleger, zijn volgens Syrische staatsmedia zaterdag en zondag tegen de vijftig burgers omgekomen. (Reuters)