Kiki Bertens naar 27e plek op wereldranglijst

Het behalen van de halve finale van Roland Garros zorgt ervoor dat Bertens een flinke sprong maakt op de ranglijst.

Foto: Martin Bureau / AFP Photo

Na het behalen van de halve finale van Roland Garros heeft Kiki Bertens een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. Stond ze voor aanvang nog op plek 58, drie dagen na het toernooi in Parijs staat de Wateringse op plek 27.

Nooit eerder stond Bertens zo hoog op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Serena Williams. Vrijdag verloor Bertens in de halve finale van Williams, die op haar beurt de finale verloor van de Spaanse Garbiñe Muguruza. Drie jaar eerder bereikte Bertens nog plek 41, maar wist destijds die positie niet te verbeteren.

Toernooien op gras

Voor de kwalificatie van Wimbledon, de volgende Grand Slam, maakt Bertens nieuwe positie niet uit. In Londen wordt een apart plaatsingssysteem gehanteerd, op basis van de prestaties op gras.

Bertens kan deze week in Rosmalen aan die klassering werken, ze speelt woensdag haar eerste partij tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni. Bertens heeft er een reputatie hoog te houden; vorig jaar bereikte ze in Rosmalen de halve finale.