In beeld

Float like a butterfly, sting like a bee

Your hands can’t hit what your eyes can’t see. Muhammad Ali werd geroemd om zijn atletische boksstijl: lichtvoetig en razendsnel. Van de 61 partijen die hij als prof bokste, won Ali er 56 en verloor hij er vijf. Dit zijn de mooiste foto's van The Greatest in actie.
1962: Muhammad Ali, toen nog Cassius Clay, als jonge bokser in City Parks Gym in New York.
AP/Dan Grossi
1964: De Beatles bezoeken Muhammad Ali tijdens trainingskamp in Miami.
AP
1964: Muhammad Ali ontwijkt een uithaal van Sonny Liston tijdens het titelgevecht in Miami.
AP
1965: Een van de beroemdste foto’s van Muhammad Ali, gebogen over uitdager Solly Liston na hem in de eerste ronde met een ‘phantom punch’ knock-out te hebben geslagen.
AP/John Rooney
1965: Wereldkampioen Muhammad Ali haalt in de zevende ronde vol uit op de kaak van Floyd Patterson in Las Vegas.
AP
1966: Ali in gevecht tegen Henry Cooper in Highbury Stadium, Londen. Het gevecht werd gestopt in de zesde ronde door een wond boven Coopers linkeroog.
Action Images / MSI
1971: In zijn hele carrière werd Muhammad Ali slechts vier keer tegen het canvas geslagen. Joe Frazier behield hier zijn wereldtitel na een unaniem besluit van de jury.
AP
1974: Rumble in the Jungle: Ali haalt uit tegen George Foreman. Het legendarische gevecht in 1974 in Zaïre (het huidige Congo) waarin hij de hem ontnomen wereldtitel heroverde.
AP/Ed Kolenovsky
1975: Muhammad Ali tijdens de training voor zijn gevecht tegen Joe Frazier, de wedstrijd die later de ‘Thrilla in Manila’ werd genoemd.
Vincent Mentzel
1975: de ‘Thrilla in Manila’. Ali haalt uit in de negende ronde in de wedstrijd tegen Joe Frazier. Na veertien ronden werd Frazier uit de wedstrijd gehaald door zijn coach.
AP/Mitsunori Chigita
1976: In gevecht tegen Richard Dunn voor de titel zwaargewicht in München.
Action Images / Sporting Pictures
1980: Ali verliest zijn derde wereldtitel in een gevecht tegen uitdager Larry Holmes. Een jaar later maakt hij een einde aan zijn carrière als profbokser.
AP