Drie doden bij treinbotsing in België

Een passagierstrein reed in op een goederentrein die stilstond op hetzelfde spoor. Er verkeren nog gewonden in levensgevaar.

Een passagierstrein ontspoorde deels na de botsing.
Een passagierstrein ontspoorde deels na de botsing. Foto Virginia Mayo / AP

In België is zondagavond een passagierstrein ingereden op een goederentrein. Daarbij zijn drie doden gevallen. Het slachtofferaantal kan nog oplopen. Er zijn negen gewonden naar het ziekenhuis gebracht, waarvan er nog een aantal in levensgevaar verkeren, zo meldt de Belgische omroep VRT.

Het ongeluk gebeurde in de Waalse provincie Luik bij het dorpje Saint-Georges-Sur-Meuse. De trein vervoerde zo’n veertig mensen, vooral studenten die onderweg waren naar Luik. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nog onderzocht. De passagierstrein reed in op een goederentrein die stilstond op hetzelfde spoor. Daarbij ontspoorden twee van de zes wagons.

Volgens de VRT zou er mogelijk sprake geweest kunnen zijn van een technische storing door een blikseminslag. Een woordvoerder van spoorbeheerder Infrabel:

“Er is een blikseminslag geweest op een aantal technische installaties. Dat wordt meegenomen in het onderzoek, maar het is nog te vroeg om te spreken over een verband.”

De problemen zouden echter rond het tijdstip van het ongeluk al verholpen zijn geweest.