Dit zijn de 12 beste doelpunten van 2015/2016

Nog vier nachtjes slapen tot het EK begint: tijd om in een tweeluik terug te kijken naar het beste van dit seizoen met vandaag de nummer 12 tot en met 7.

Nog maar vier nachtjes slapen en dan begint het EK toch echt: tijd om in een tweeluik terug te kijken naar het beste van dit seizoen met vandaag de nummer 12 tot en met 7.

12. Davide Calla (FC Basel) 9 mei

Zo ben je voetballer in de marge in een marginale competitie en ineens word je geruild met een speler van de succesvolste club van het moment. Juist, Davide Calla was vorig jaar de gelukkige en kwam plots bij FC Basel te spelen. En niet meer voor FC Arau. Leuk voor Davide want FC Basel wint al jaren de titel en Zwitserse cups, en dan is het lekker ballen. Zelfs voor Davide:

11. Gregory van der Wiel (Paris S-G) 25 januari

“Grillig als het verblijf van ‘Greg’ bij PSG.” Het zou zomaar een metafoor kunnen worden. Want dan staat hij weer in de basis, en dan weer zit ‘ie ineens niet bij de selectie. Op het hoogtepunt van de geruchten over een wintertransfer naar Inter speelde ‘ie opeens 90 minuten, gaf een assist voor de 2-0 en rondde daarna een werkelijk schitterende aanval met bravoure af:

10. Jeremain Lens (Sunderland) 5 oktober

Het was destijds een weekend vol ironie voor Jeremain en zijn toen nog relatief nieuwe club Sunderland. Eerst maakte ‘ie de goal van het weekend, om in dezelfde wedstrijd nog met twee keer geel van het veld te worden gestuurd. En een dag later vertrok ook nog eens de trainer die hem uit de ellende in Kiev haalde en naar de Premier League bracht: Dick Advocaat.

9. Javi Gómez (UD Socuéllamos) 25 april

Dat weekend daalden we af naar het derde niveau in Spanje. Aldaar schaarde ene Javi Gómez zich ineens in een rijtje waarin ook Zlatan en een van de mooiste Champions League-goals ooit staan, zo oordeelde The Guardian. “Metertje of 30? OK, dan doe ik dít.”

8. Paulinho (Flamengo) 14 september

Paulinho, die deed wat we allemaal wel eens volkomen tevergeefs hebben geprobeerd omdat we ’t zo graag wilden kunnen: hop, uit de lucht plukken en de bal dan op de sweet spot van de wreef vol raken:

7. Carlos Gil (Aston Villa) 4 januari

Kind van Valencia maar daar niet echt aan de bak gekomen in het 1e. Dan maar naar Birmingham, om met Aston Villa degradatievoetbal te spelen. Dat lukte vorig seizoen prima, maar dit jaar was het zo enorm troosteloos gesteld met de tweevoudig Europa Cup I-winnaar: keihard gedegradeerd. Dat maakt de wereldgoal van Gil tegen Sunderland (wel gewoon 3-1 verlies) des te meer sprankelend:

Volgende week de nummers 6 tot en met 1!