10.000 euro voor gouden tip in zaak krantenbezorgster

De 51-jarige Anita van Dijk werd op 13 mei neergestoken en overleed een week later aan haar verwondingen.

Foto Koen van Weel/ANP

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft een bedrag van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de man die op 13 mei in Rotterdam de 51-jarige krantenbezorgster Anita van Dijk neerstak. Van Dijk overleed een week later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Ondanks dat de politie een team van twintig rechercheurs op de zaak heeft gezet is er nog altijd geen verdachte gearresteerd. De politie zegt op zoek te zijn naar een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. Hij droeg op dat moment een capuchon en was mogelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en tussen de 20 en 30 jaar oud. Morgen komt de zaak opnieuw aan bod in het programma Opsporing Verzocht. Een eerdere uitzending waarin aandacht werd besteed aan de zaak leverde circa twintig tips op.

Van Dijk werd om kwart over vijf ‘s ochtends naast haar fiets aangetroffen aan de Pasteursingel in de wijk Oud-Mathenesse. De politie zoekt een man die in de buurt op dat moment zijn hond uitliet. Ook wil men graag een nog onbekende bedelende man spreken die rond dat tijdstip een andere man probeerde te beroven, maar er uiteindelijk zonder buit vandoor ging.

    • Sam de Voogt