Zes gewonden bij beschieting toeristenbus in Frankrijk

Het motief voor de beschieting van de bus, waarschijnlijk met een jachtgeweer, is nog onduidelijk.

De Franse politie weet nog niet wat het motief voor de beschieting van een Tsjechische bus in het zuidoosten van Frankrijk is.
De Franse politie weet nog niet wat het motief voor de beschieting van een Tsjechische bus in het zuidoosten van Frankrijk is. Christian Hartmann / Reuters

Zes passagiers van een Tsjechische toeristenbus zijn in Frankrijk gewond geraakt toen hun bus in het zuidoosten van dat land werd beschoten. Dat meldt de openbaar aanklager in Frankrijk zondag.

Over wat het motief voor de beschieting van de bus is geweest, lijkt nog weinig duidelijk. De Franse autoriteiten hebben daar vooralsnog niets over losgelaten.

De beschieting vond plaats rond half elf zaterdagavond, langs de A7-snelweg vlakbij Saulce dans la Drôme. De eerste onderzoeksgegevens suggereren dat de twee schoten die de bus raakten, werden afgevuurd met een jachtgeweer.

Openbaar aanklager Alex Perrin zei zondag dat de passagiers gewond zijn geraakt door rondvliegende glasscherven na de inslagen van de kogels.

De bus had 75 toeristen aan boord, onder wie vijf kinderen op een schoolreisje. Perrin zei volgens de Franse zender BFM TV:

“Vijf mensen hebben lichte verwondingen opgelopen. Een zesde persoon is zwaarder gewond.”