Rock am Ring: 71 gewonden door blikseminslag

De optredens op het festival zijn anderhalf uur onderbroken. Zware regenval zorgde voor kapotte tenten en modderige weilanden.

Beeld: Rock am Ring.

Op het 31e Duitse muziekfestival Rock am Ring, dat tot en met zondag zou duren, zijn vrijdag zeker 71 mensen gewond geraakt door blikseminslag, meldt persbureau Reuters. Acht van hen moesten met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis en één festivalbezoeker moest gereanimeerd worden.

De optredens op het festival werden aanvankelijk anderhalf uur onderbroken. Later op de dag besloot de organisatie op advies van de autoriteiten om het festival voor onbepaalde tijd stil te leggen, nadat nog meer slecht weer was voorspeld.

De zware regenval zorgde voor kapotte tenten en modderige weilanden. De politie, brandweer en het Rode Kruis zijn ingezet. De politie opende een informatienummer: 0261-10323-45.

De Duitse weerdiensten waarschuwden vrijdag al voor hevig onweer in het westen en zuiden van Duitsland. Ook op zaterdagmiddag en -avond en zondag is er - voornamelijk tussen 17.00 en 21.00 uur - kans op gevaarlijke weersituaties door onweer met hagel, zegt de organisatie.

Rock am Ring trekt dit jaar zo’n 45.000 bezoekers en wordt gehouden in Mendig, bij Koblenz (maps). Vorig jaar raakten 33 mensen tijdens het festival gewond door blikseminslag.