Garbiñe Muguruza winnaar Roland Garros

De Spaanse Garbine Muguruza kan haar overwinning op Serena Williams nauwelijks bevatten.
De Spaanse Garbine Muguruza kan haar overwinning op Serena Williams nauwelijks bevatten. Foto Christophe Ena / AP

De Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza versloeg vanmiddag Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams in de finale van Roland Garros.

De topfitte 22-jarige Muguruza was beduidend sterker dan Williams, schrijft persbureau ANP. die in de halve finales nog een einde had gemaakt aan de sensationele opmars van Kiki Bertens. Ze won de eerste set met 7-5 en de tweede met 6-4. Het is de eerste eindzege van Muguruza in een grandslamtoernooi. Williams blijft op 21 grandslamtitels staan.

De partij ging aanvankelijk gelijk op, schrijft het ANP. Maar de jonge Spaanse liet in de vijfde game van de eerste set zien dat het haar menens was met de gespierde Amerikaanse, die al jarenlang het vrouwentennis domineert. Muguruza brak na een lange game voor het eerst de service van Williams en liep daarna uit naar 4-2. Williams, met de van haar bekende mokerslagen, vocht terug tot 5-5, maar toen brak Muguruza opnieuw en greep in haar volgende servicebeurt de set.

De tweede set begon voor beide finalistes met het verliezen van hun servicegames, maar Muguruza brak Williams twee keer achter elkaar en nam het initiatief in de set. Op 5-3 kon ze het al afmaken en kreeg vier matchpoints, maar Williams wist ze, ondanks dubbele fouten en mislukte dropshots, toch weg te werken. In de volgende servicegame toonde Muguruza haar winnaarsmentaliteit met een love game. Ze is voor Spanje de opvolgster van Arantxa Sánchez Vicario, die Roland Garros drie keer wist te winnen, voor het laatste in 1998.