Een superheld voor de klas

foto Edgard Garrido/ Reuters

Deze Mexicaanse Spider-Man, ‘Spider-Moy’ geheten, verlaat zijn huis in Iztapalapa, een arme buitenwijk van Mexico-Stad, om naar zijn werk te gaan. Moises Vazquez, zoals Spider-Moy in werkelijkheid heet, is een 26-jarige assistent-leraar computerwetenschap aan de National Autonomous University of Mexico (UNAM), de grootste universiteit van Latijns-Amerika. Hij kwam op het idee om les te geven in een Spider-Man outfit toen hij ontdekte dat Peter Parker (het personage dat in de Marvel Comics in Spider-Man verandert) als docent natuurwetenschappen op een middelbare school werkt. (Parker draagt echter geen spinnenpak in de klas.) Vazquez is dan wel een superheld, maar hij blijft bescheiden. „Ik denk niet dat ik beter lesgeef omdat ik dit pak aantrek”, zei hij. „Maar ik verzeker je dat ik wel mijn best doe om de meest toegewijde leraar te zijn die er is.”