In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s uit de duizenden foto’s die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
In totaal 220 gasten kunnen op veertig meter hoogte genieten van eten, drinken en het uitzicht over Brussel. Op de achtergrond het Atomium.
Reuters / Yves Herman
Deelnemers aan de jaarlijkse kazenjacht bij het Engelse Brockworth in het zuidwestelijke graafschap Gloucestershire. Al sinds het begin van de negentiende eeuw wordt deze 200 meter lange race gehouden, waarbij mannen op een steile helling zo snel mogelijk achter een naar beneden rollende ronde kaas van 3,6 kilo aanrennen.
Joe Giddens / PA via AP
Een van de twee hondjes van deze vrouw in Nice lijkt iets te herkennen in de etalagepop die voor een modewinkel op de stoep staat.
Reuters / Eric Gaillard
Luchtacrobaten van de Italiaanse luchtmachteenheid Frecce Tricolori vormen de Italiaanse vlag bij de viering van de Dag van de Republiek op 2 juni.
AFP / Tiziana Fabi
Een halve maand lang hebben dertig basisschoolleerlingen in Yiwu in Oost-China gewerkt aan deze acht gekalligrafeerde papierrollen.
AFP
Een winkel met tweedehands auto-onderdelen in Mumbai, India.
Reuters / Shailesh Andrade
Komende vrijdag begint in Frankrijk het EK-voetbal. Bij een oefenwedstrijd tussen Spanje en Bosnië-Herzegovina werd het onvriendelijk na een gele kaart voor Ognjen Vranjes. Zijn teamgenoot Emir Spahic duwde daarna de Spanjaard Cesar Azpilicueta in het gezicht en werd met rood van het veld gestuurd.
Reuters / Arnd Wiegmann
Bezoekers schuilen voor de regen onder een vleugel van een DC3 op de luchtvaartbeurs ILA op vliegeveld Berlin-Schoenefeld.
Wolfgang Kumm / DPA via AP
Een groep migranten uit Albanië kampeert op een klif bij Dieppe in Frankrijk in de hoop Engeland te bereiken. Hun tentjes waren niet bestand tegen het stormachtige weer van de afgelopen dagen. Artsen zonder Grenzen schoot te hulp met betere tenten.
AP / Michel Spingler
Courtney Conlogue surft op een golf tijdens de kwartfinale van de Fiji Women's Pro op het eiland Tavarua.
AFP / World Surf League / Ed Sloane
Europese politici, met ruim 1.000 andere genodigden, vierden woensdag de opening van de Gotthard-basistunnel. Met 57 kilometer de langste spoortunnel ter wereld.
AFP / Fabrice Coffrini
Een demonstrant in Nantes retourneert met een tennisracket traansgasbussen naar de politie.
Reuters / Stephane Mahe
Een medewerker van de Duitse organisatie Sea Watch met een baby die verdronken is voor de Libische kust. Bij drie verschillende schipbreuken op de Middellandse Zee zijn vorige week zeker 880 migranten omgekomen.
Christian Buettner / Eikon Nord GmbH via Reuters
Reddingswerkers dragen het levenloze lichaam weg van een meisje dat bedolven raakte onder het puin na een bombardement van de Syrische luchtmacht op de oostelijke wijk Sakhour in de stad Aleppo.
AFP / Thaer Mohammed
Verwoestingen in de Koerdische plaats Yuksekova. Het Turkse leger lanceerde eerder dit jaar nieuwe offensieven tegen Koerdische militanten in dorpen en steden in het Koerdische zuidoosten van Turkije.
AFP / Iilyas Akengin
Spoorwegarbeiders staakten woensdag in Frankrijk tegen voorgenomen arbeidsrechtshervormingen.
AFP / Jeff Pachoud
Een demonstrant gehuld in enkel een luier ligt voor een cordon oproerpolitie in La Paz, Bolivia. Bij de protestactie werd een verhoging van de overheidsbijdrage voor gehandicapten geëist.
AP / Juan Karita
In het noorden van Mozambique laait na bijna 25 jaar vrede de oorlog tussen strijders van oppositiepartij Renamo en het regeringsleger weer op. Het hoofdkwartier van Renamo in Gorongosa is omsingeld en wordt door het regeringsleger aangevallen. De strijd heeft een stroom van ruim tienduizend vluchtelingen naar het buurland Malawi op gang gebracht.
AFP / John Wessels
The Air Force Thunderbirds vliegen over afgestudeerde kadetten van de U.S. Air Force Academy in Colorado Springs.
AP / Pablo Martinez Monsivais