In beeld

Zo sloeg Kiki zich naar de halve finale

Bertens staat ‘vanuit het niets’ zomaar bij de beste vier van de wereld op een grandslamtoernooi. Vanmiddag om 13:00 uur speelt ze tegen de nummer één van de wereld, Serena Williams. Als haar linkerkuit het houdt tenminste, want die gooide in de kwartfinale bijna roet in het eten. „Op een gegeven moment kon ik helemaal niet meer serveren.”
De tas van Kiki voor haar eersterondepartij tegen Angelique Kerber. Dat ze de Duitse nummer drie van de wereld versloeg was de eerste grote verrassing en het begin van een groots en historisch toernooi van Kiki Bertens.
Reuters / Benoit Tessier
Haar sensationele rush naar de wereldtop begon drie weken geleden als qualifier in Neurenberg. Toernooiwinst, twaalf enkelspelzeges op rij tot in de halve finale van Parijs toe.
Reuters / Benoit Tessier
Van 101 op de wereldranglijst steeg ze naar 89 vóór Neurenberg en naar 56 erna. Met de halve finale in Parijs staat ze nu al 28ste, haar hoogste ranking ooit.
AFP / Philippe Lopez
Als eerste Nederlandse sinds Marijke Schaar in 1971 haalt ze de laatste vier in Parijs.
AFP / Martin Bureau
Donderdag speelde ze de kwartfinale tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky. Deze duif is beter af in een boom in het park dan op de tennisbaan. Hij zou niet de eerste vogel zijn die geraakt wordt door een bal.
AP / Christophe Ena
Ondanks een pijnlijke kuitspier won ze in twee sets van de Zwitserse: 7-5 en 6-2.
AFP / Miguel Medina
Na het winnen van de eerste set moest Bertens zelfs behandeld worden. Van de fysio kreeg ze een nieuw verband rondom haar linkeronderbeen.
AFP / Philippe Lopez
„Het schoot in mijn kuit bij het serveren”, vertelde ze na afloop van de partij. „Ik kon niet meer afzetten. Ik had ook angst dat het er vol in zou schieten. Maar als je in de in de kwartfinale staat en je wint de eerste set, zeg je niet: ik kap ermee.” Coach Raemon Sluiter heeft „grote zorgen” over de fysieke gesteldheid van Bertens: „Het is kort dag”.
Reuters / Gonzalo Fuentes
Kiki Bertens viert het bereiken van de halve finale, na haar overwinning op de Zwitserse Timea Bacsinszky in twee sets.
AP / Alastair Grant
Voor het oog van de internationale tenniswereld speelt ze vrijdag om één uur op het imposante Court Philippe Chatrier, tegen titelverdedigster Serena Williams, de onbetwiste nummer één. Als de kuit het houdt.
AP / Christophe Ena